2011. augusztus 24., szerda

Ganoderma Lucidum (Pecsétviasz ) gyógygomba hatása


Ezt a gyógygombát igen sokrétű, pozitív egészségre gyakorolt hatása miatt Ling Zhi-nek azaz Spirituális erőnek is hívják az ázsiai országokban.

A Ganoderma lucidum gyógygomba hatóanyaga, az immunerősítés mellett, hozzájárulhat a szív és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Klinikai kísérletekben eredményes volt a krónikus bronchitis (hörghurut), illetve asztma kiegészítő kezelésében. A népgyógyászatban használják álmatlanság és alvászavarok enyhítésére.

Továbbá több tanulmány is beszámolt arról, hogy a Ganoderma Lucidum gyógygomba fogyasztása a modern rákgyógyító terápiákkal együtt hatékonyabb lehet.
A Ganoderma Lucidum csökkentheti a sugárterápia mellékhatásait, és nagymértékben segítheti a különböző, mint például a szívizomsejtek vagy a májsejtek működését.

In vitro kísérletben kimutatták, hogy a gomba hatékony lehet az emlődaganatok prosztata tumorok és hólyag daganatok kezelésének esetében. A prosztatarák esetén az egyik tumorellenes hatása az angiogenezis (tumorsejtek vérellátásának) gátlásában nyilvánult meg.
Továbbá a gomba rendkívül hatásosnak bizonyult a leukémia-, lymphoma-, és az un. multiplex myeloma sejtek gátlásában. A gomba a tüdő tumorok angiogenezisének a gátlásában is eredményes volt. In vivo állatkísérletekben kimutatták, hogy a gomba triterpen töredéke képes a májat érintő tumorok és metasztázisok gátlására valószínűleg a tumor angiogenezis képzésének akadályozása útján.
In vivo állatkísérletben a gomba vizes kivonata a vastagbél daganatok gátlásában is eredményesnek bizonyult. In vivo klinikai kísérletben kimutatták, hogy a gomba polysaccharida kivonata képes erősíteni az előrehaladott daganatos betegségben szenvedők immunrendszerét.

Forrás: http://immunet.hu/hu/ganoderma-lucidum-pecsetviasz-gyogygomba-hatasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése