2013. szeptember 21., szombat

A Spirulina, a szuper étel



A modern étrendünk tele van alacsony tápértékű, feldolgozott ételekkel. Sok ember külön vitamint és ásványi anyagokat szed. Most a tudomány a vitaminokon túl fitonutriensek után kutat.

A Spirulinát szuper ételnek tartják, mert a tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest.

A Spirulina a legjobb növényi fehérje forrás 65%-al, ami minden más természetes ételnél magasabb. Sőt még ennél is magasabb értékek is vannak a vitamin, ásványi anyag és különleges kivonatokban.
Három gramm naponta elképesztő mennyiségű béta karotint, B-12 vitamint és B komplexet, vasat, alapvető nyomelemeket és gamma linolenic savat tartalmaz. A vitaminokon és ásványi anyagokon túl a Spirulina gazdag fitonutriensekben és az egészséget pozitív irányba befolyásoló tápanyagokban.

A Spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között. A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. A Spirulinában benne van az összes alapvető aminosav.
 A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt, ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását,  ami  sok ember számára nagyon fontos. Alultáplált gyermekek és idősek számára hatékonyabb, mint a tejpor. Állapotos nőknek nagyobb a vitamin igényük, de nem nagyobb a kalória felvétel iránti igényük. Így aztán nekik is megfelelő a Spirulina.

A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Gazdag természetes béta karotinban,  aminek  jó terápiás hatása van, csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát.  A Spirulina a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához.
A Spirulina vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 

A Spirulina koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. Hiányakor izomgörcs, magas vérnyomás, vesekő, derékfájás jelentkezhet. A Spirulinában  sok magnézium található, ami segíti a kalcium felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást.
A Spirulina klorofillban is gazdag, ami  jó hatással van a vérszegénységre. A klorofill méregtelenítő és tisztító hatású fitonutriens.

A Spirulina erősíti és egyensúlyba hozza az egészséget, serkenti az immunrendszert, tartalmazza a tápanyagok közül mindegyiket, amire az emberi testnek szüksége van. Koleszterin-csökkentő, szívfunkció javító hatása van, csökkenti az artériás vérnyomást. Tápanyagokban gazdag, segít természetesen elnyomni az étvágyat, növeli az anyagcserét.

A Spirulina alga erősen lúgosító hatású, ezzel kiválóan ellensúlyozza a táplálkozásunk során és a környezeti tényezők hatására fellépő savasodási folyamatokat a szervezetünkben.
 
 Összefoglalva: a Spirulina a legjobb természetes étel Önnek, családjának, állapotos nőknek és gyerekeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése