A kutatások eredményei bebizonyították - amit évezredekkel
ezelőtti őseink ösztönösen tudtak, hogy a Spirulina egyike a legjobb minőségű
nem állati eredetű fehérjeforrásoknak, mely tulajdonsága által a Föld
élelmezésének jelentős részét képezhetné. A dél-amerikai és az ázsiai
országokban régóta fogyasztják prevenciós és terápiás céllal. Európában még
csak az elmúlt évtizedekben terjedt el igazán a köztudatban az algafogyasztás
fontossága. Ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek
örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a
világ legnagyobb élelmiszer tartalékaként tartják számon a tápanyagsűrűsége
miatt. Két fajtájuk áll különösen érdeklődésünk középpontjában: a Spirulina és
a Chlorella.
http://kavehaz.egeszsegeskave.hu/termekek
Táplálékforrásként már
évezredekkel ezelőtt a maják és az aztékok, a mai Közép- és Dél-Amerika ősi,
fejlett civilizációi ismerték és fogyasztották gyógyító, valamint tápláló
tulajdonságaik miatt. Fennmaradt rajzok bizonyítják, hogy a latinok kosárszám
halászták az algahabot olyan szubtrópusi vizek partjainál, mint a Texco tó. Egy
másik földrészen, Afrikában Leonhard belga botanikus felfedezte, hogy a
Csád-tóból zöld algát gyűjtöttek, megszárították, majd kenyérlángosként
fogyasztották
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése