2013. május 23., csütörtök

Amit érdemes az algákról elolvasni

A kutatások eredményei bebizonyították - amit évezredekkel ezelőtti őseink ösztönösen tudtak, hogy a Spirulina egyike a legjobb minőségű nem állati eredetű fehérjeforrásoknak, mely tulajdonsága által a Föld élelmezésének jelentős részét képezhetné. A dél-amerikai és az ázsiai országokban régóta fogyasztják prevenciós és terápiás céllal. Európában még csak az elmúlt évtizedekben terjedt el igazán a köztudatban az algafogyasztás fontossága. Ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer tartalékaként tartják számon a tápanyagsűrűsége miatt. Két fajtájuk áll különösen érdeklődésünk középpontjában: a Spirulina és a Chlorella.

 http://kavehaz.egeszsegeskave.hu/termekek


Spirulina tabletta 500

Táplálékforrásként már évezredekkel ezelőtt a maják és az aztékok, a mai Közép- és Dél-Amerika ősi, fejlett civilizációi ismerték és fogyasztották gyógyító, valamint tápláló tulajdonságaik miatt. Fennmaradt rajzok bizonyítják, hogy a latinok kosárszám halászták az algahabot olyan szubtrópusi vizek partjainál, mint a Texco tó. Egy másik földrészen, Afrikában Leonhard belga botanikus felfedezte, hogy a Csád-tóból zöld algát gyűjtöttek, megszárították, majd kenyérlángosként fogyasztották









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése