2010. november 13., szombat

A meditáció és a lelkünk egészsége

Az agykutatásból régen ismert az a tény, hogy a két agyfélteke különböző tudatért felelős. A bal agyfélteke a számok világa, ezzel szemben a jobb agyfélteke a belső érzések és belső energia tapasztalatok feldolgozó része. Ez a félteke a jelenért felelős, amit most élünk át. Az is tudott dolog, hogy veleszületett képességeiknél fogva a nőknél általában a jobb agyfélteke dominál, és ezért toleránsabbak, érzékibbek és az anyai szeretetre képesek. A férfiak általában baloldali túltengéssel racionálisabbak, ezért keményebbek és erőszakosabbak is.
A dolgok, amiket átélünk, függvénye annak, hogy milyen erős a hitünk, mennyire vagyunk képesek hinni belső erőnkben, önmagunkban.
Hitünk megerősítéséhez, megizmosításához van szükségünk a meditációra.

A meditáció nem más, mint belső lényünk finom rezgéseinek megtapasztalása és ezen tapasztaláson keresztül egy átjáró nyílik a belső világunkba. Így a lelkünkkel való kapcsolatot a meditáció közben tudjuk átélni. De mivel mindenki lelke más és más, ezért a meditációt is mindenki másként éli meg.

A meditáció megtanít minket arra, hogy belső világunk alakítja létünket, és hogy ez attól függően irányítható, hogy milyen erőknek adjuk át magunkat. Külső létünk annak megfelelően alakul, hogy tudatosan irányítjuk-e belső világunkat.
A meditáció tehát nem puszta álmodozás, a meditáció egy eszköz, ami elvisz a célunkig.
A modern spiritualitás célja, hogy megváltoztassa életünket. Rá kell jönnünk, hogy a meditáció egy gyakorlatias dolog, aminek be kell töltenie, erővel kell ellátnia mindennapjainkat.

A mindennapi meditálással képessé tesszük magunkat egy belső erő, egy belső egyensúly megszerzésére. Így válik teljes egészségünkre a meditáció!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése